Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut
Glutenfri, söt pajdeg
En deg som passar till alla typer av söta pajfyllningar.
Spara på pinterest
Portioner
1
paj
Receptkreatör
Malin Vesterback
Equipment
matberedare
Ingredienser
2
dl
Semper Gluten free white flour mix
1
dl
kokosmjöl
urtekram eller risenta
1
dl
florsocker
2
tsk
psylliumpulver
fiberhusk
175
g
smör
kallt, i tärningar
2
st
ägg
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 C.
Mät upp mjöl, florsocker, psyllium och smör i matberedaren.
Pulsa snabbt ihop ingredienserna till smulor.
Tillsätt äggen, ett i sänder. Pulsa endast så att degen blandas - överarbeta inte.
Stjälp upp degen i en pajform. Platta till litet slarvigt och ställ i frysen en stund så att degen blir lättare att hantera.
Ta ut formen och börja trycka ut degen med händerna. Tryck upp degen längs kanterna. Nagga botten med en gaffel.
Grädda pajbotten i 10 minuter. Låt svalna på galler innan du brer på valfri fyllning.